Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month, 1 week
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 2 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Scientologi

Mitt første møte med scientologi-kirken var en artikkel i Gateavisa for mange, mange år siden. Jeg har lett litt rundt i arkivene deres, og tror kanskje det var denne. I tillegg hadde de sakset en del fra Steve Fishmans bok Lonesome Squirrel, hvor han forteller om hvordan han gjennom kursene til Scientologikirken fikk beskjed om at han i et tidligere liv hadde blitt far til Jesus Kristus, som selv var en reinkarnasjon av den onde keiser Xenu. Høres det sprøtt ut? Tviler dere på at noen kan tro på slikt? Vel, la meg presentere dere for scientologene.

Det hele begynte med en mann ved navn L. Ron Hubbard (1911-1986). Mange har spurt seg selv hvorvidt det er tilfeldig at mannens merkelige fornavn uttales Elron, det über-onde, korrupte selskapet som holdt sannheten om hvordan alt sto til hemmelig fra aksjeholderne for selv å kunne innkassere milliardgevinster. La oss imidlertid forsøke å holde oss unna de verste konspirasjonsteoriene, morsomme som de enn kan være.

Grunnen til at jeg ikke trenger konspirasjonsteorier for å sprite opp denne artikkelen, er at det klarer scientologien helt på egenhånd. Den er tross alt skapt av en science fiction-forfatter. Ikke en spesielt god science fiction-forfatter. Ærlig talt en VELDIG DÅRLIG science fiction-forfatter. L. Ron Hubbard står nemlig bak den forferdelige smørja Battlefield Earth, verdens dårligste bok. Og, oh joy, det ble verdens dårligste film med litt støtte fra scientologen John Travolta.

Når så science fiction-forfatteren lager en religion som minner VELDIG om en science fiction-bok, er det lett å trekke slutningen at han har skjønt at han lettere kunne tjene store penger på å lure folk med mindre bagasje, men Hubbard har ifølge Wikipedia en forklaring: Dagens space opera-sjanger (tenk Star Wars) er nemlig et ubevisst minne fra det som faktisk skjedde for noen millioner år siden. Hva skjedde da? Med mindre du er OT (Operating Thetan level 3) eller høyere, kan du ikke få vite det. Med mindre du går på internet.

Saken er nemlig den at da Steven Fishman ble arrestert for noe jeg ikke helt forstår hva er, hevdet han at han gjorde disse tingene på oppdrag fra Church of Scientology (CoS), og at han senere hadde fått i oppdrag av dem å drepe psykiateren sin og så ta livet av seg selv - aka "end cycle", aka. "Take a short term loss on your immediate lifetime in order to ensure a long term gain on your immortality as a thetan", som Fishman hevder de sa. For å underbygge dette, la han frem en rekke dokumenter han hadde kjøpt fra kirken i retten, og alt som fremlegges i retten i USA blir automatisk offentlig materiale hvis ikke retten bestemmer noe annet. Kirken forsøkte deretter å hindre noen andre i å se dokumentene (angivelig fordi man ville falle død om dersom man ikke var klar for dem) ved å låne dem konstant, men de ble likevel lagt på nett her.

Scientologikirken sto da overfor et dilemma. Saksøke, og dermed bekrefte at historiene som florerte på nettet faktisk stemte, eller ikke saksøke, og dermed unngå at folk lo av dem fordi de trodde på en evil overlord Xanu. De valgte den første veien, og nå som jeg ikke bare har nevnt ordet Scientologi, men også referert til Xanu, kommer vi sikkert til å bli saksøkt vi også. Da SoC først hadde fått smaken på søksmål, ble det nemlig en av deres favoritthobbyer, og nå for tiden saksøker de vel nesten hvemsomhelst. Bør vi bli fornærmet dersom vi ikke blir saksøkt? Dersom man ser nærmere på listen over linker på Fishmans hjemmeside, ser man at det bare er et par av dem som fortsatt ligger oppe.

Men først til kilden.
L. Ron Hubbard.
Tidlig i livet hang han rundt i kretsen til den britiske skumlingen Aleister Crowley. Han var angivelig med på noen slags magick-ritualer i 1946, inkludert det Wikipedia beskriver som sex magick rituals called the Babalon Working, intended to summon a goddess or "moonchild."
CoS hevder (selvsagt?) at Hubbard på det tidspunktet arbeidet for det amerikanske etterretningsvesenet og hadde i oppdrag å stanse de "magiske" sakene som foregikk og redde en dame som ble brukt til "magiske" ting (som han senere giftet seg med). Mange vil i dag hevde at store deler av Hubbards lære hadde sitt utspring i disse okkulte kildene, og at Dianetics adopterte for eksempel ideen om the Holy Guardian Angel fra The Hermetic Order of the Golden Dawn
Hva er så Dianetics?

Det hele begynte i 1950, da han kom opp med ideen om dianetics. Dette er Hubbards private versjon av psykoanalyse. Mannen er allergisk mot psykiatere og når the evil overlord Xanu ikke er hovedmotstanderen, later det til å være korpset av psykiatere som sakte med sikkert forsøker å ta over verden. Dianetics bærer imidlertid også preg av sin opprinnelse som en science fiction-idé som har tatt av. Jeg sakser fra Wikipedia:

Hubbard first introduced Dianetics to the general public in April 1950, in an article published in the Astounding Science Fiction pulp magazine. [1] Among the notable differences between this and subsequent versions of Dianetics was that engrams were referred to as "Norns". [2] Some commentators noted Dianetics' blend of science fiction and occult orientations at the time. [3]

In his subsequent 1950 book
Dianetics: The Modern Science of Mental Health, Hubbard presented Dianetics as a revolutionary and scientifically developed alternative to conventional psychotherapy and psychiatry, claiming that it could increase intelligence, eliminate unwanted emotions and alleviate a wide range of illnesses he regarded as psychosomatic.

Blant disse "psykosomatiske" lidelsene hører alt fra magesår, fargeblindhet, allergi og tuberkolose til førkjølelse og alkoholisme. Alle ordentlige psykologer, psykiatere og andre kvalifiserte mennesker ler seg selvsagt skakke når de ikke setter seg i en krok og gråter og rugger frem og tilbake. Selv andre science fiction-forfattere lo av ham. Isaac Asimov lo av ham fordi ideene var uvitenskapelige. Jack Williamson beskrev teoriene som "a lunatic version of Freudian psychology" ifølge Wikipedia. Og lunatic er vel stikkordet her. I 1952 ble dianetics til scientologi og året etter ble det en kirke.

Det var imidlertid ikke så lett å være Hubbard. Ingen - selvsagt med unntak av disiplene - ville leke med ham og for å unnspille all den negative oppmerksomheten, forsøkte han å bestikke seg til en plass i Rhodesia (som på den tiden var underlagt FN-sanksjoner på grunn av at den hvite mindretallsregjeringen hadde trukket seg fra imperiet på en heller snuskete måte... lang historie, liten plass). Han fikk imidlertid beskjed om å forlate landet. Om man ikke engang kan kjøpe deg venner i en korrupt mindretallsregjering i pengetrøbbel...

I 1977 raidet FBI flere av CoSs kontorer for å finne beviser for Operation Snow White, noe de gjorde. To år senere ble Hubbards kone og flere andre høyt oppe i Scientologi-organisasjonen dømt for konspirasjon mot USAs regjering. Hubbard selv fikk betegnelsen "unindicted co-conspirator", hva nå det betyr. FBI fant også beviser på at de hadde planlagt å justismyrde flere av sine motstandere (beklager virkelig, men Tor klarte ikke å komme med et bedre forslag til en norsk versjon av "frame").

Det høres kanskje ikke spesielt religiøst ut, men CoS har bekvemmelig nok en doktrine kalt
Fair Game. Den innebærer at dersom du er en "Suppressive Person", er du ikke beskyttet av de etiske kodene. Jeg sakser igjen fra Wikipedia:

The homes, property, places and abodes of persons who have been active in attempting to suppress Scientology or Scientologists are all beyond any protection of Scientology Ethics, unless absolved by later Ethics or an amnesty.

En underkategori av Supressive Persons er Enemy, hvor retningslinjene ifølge Wikipedia hevder at personen [m]ay be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed.

Time Magazines Richard Behar fikk føle CoSs negative oppmerksomhet da han skrev en artikkel om organisasjonen, og den siste i en lang rekke slike saker er vel South Park, som ikke bare mistet Chef (som er Scientolog - det spekuleres i hvorvidt han gikk av egen fri vilje eller om han fikk ordrer fra noen høyere opp i hierarkiet), men hvis episode "Trapped in the Closet" ikke ble sendt i reprise (slik Southpark-episoder vanligvis blir). Her er et klipp fra et tv-program som diskuterer Tom Cruise og CoS og hvor slemme de er og hvordan South Park faktisk hadde rett. Og mannen vet hva han snakker om. Hvis du ikke har sett episoden, ligger den ute påxenu.net, et nettsted som faktisk er drevet av en nordmann og som har en hel rekke morsomme saker.

Det er også fra denne typen forfølgelsestaktikker at Fishman henter tittelen på sin bok, Lonesome Squirrel. Det refererer til det hemmelige Project Squirrel (ja, de har en hel MASSE merkelige navn på sine projects og operations - en Squirrel er en som har forlatt kirken) som erklærer at (1) Folk som angriper Scientologikirken er kriminelle og at (2) dersom man angriper Scientologikirken blir man etterforsket for kriminalitet. Hmmm. Dersom man ikke er med i kirken og holder kjeft om dem er man imidlertid trygg. Så lenge det varer.

Hvis jeg plutselig forsvinner eller blir arrestert for drap vet dere altså hva som foregår.

Nok av digresjonen. Tilbake til Hubbard og hans snuskete organisasjonsarbeide.
I 1978 ble mannen selv (som vi husker, slapp han unna FBIs beviser mot hans kone og alle de andre) dømt for svindel og til fire år i fengsel og 35 000 franc i Frankrike. Hubbard nektet imidlertid å godta det, og stakk av for å gjemme seg.

Da Hubbard så døde i 1986, hevdet man at det var et hjerteinfarkt og CoSs advokater dukket raskt opp for å kreve at liket skulle kremeres med en gang. Retten hindret dem imidlertid og man fant visst en hel masse av et stoff som heter Hydroxyzine og brukes delvis fordi det fungerer allergidempende og kvalmestillende, men som også er psykotropisk, altså at det endrer hjernefunksjoner (og derfor kan brukes som "recreational drugs"). Slike er forresten forbudte for Scientologer. Det var altså ikke så bra at lederen, som skulle være OT VIII eller noe slikt og dermed nærmest en Gud, en Clear som ikke hadde behov for noe slikt, var full av dem da han døde. Organisasjonen gikk så ut og hevdet at han med vilje hadde "lagt av seg kroppen" for å undersøke på et høyere nivå uten å holdes tilbake av den dødelige kroppen.

Som en klassisk dobbeltmoralist dømte han altså ikke seg selv som andre. Sønnen, som egentlig skulle etterfølge faren som sjef for organisasjonen, men som dessverre var homofil, slapp imidlertid ikke unna. Det kan man jo ikke være, for det anses som en feil som en velutviklet sjel ikke kan ha. Faren var altså homofob og da han ble deprimert fikk han ikke ta piller som fikser slikt, da psykiatere er onde onde mennesker og som Tom Cruise (som forøvrig etter hva jeg forstår er en OT VII, altså veldig høyt oppe) sier: "There is no such thing as chemical imbalance". Hubbards sønn forsøkte å ta selvmord i 1974, og døde så to år senere under "mystiske omstendigheter".

Hva tror så disse menneskene på?
Svaret er ikke så enkelt, men deler av det er morsomt. Jeg er veldig usikker på hvorvidt jeg burde si noe om det i det hele tatt. Det er nettopp denne delen man blir saksøkt for. Se bare hva som skjedde med mannen som la opp artikkelen fra Gateavisa. Grunnen til at man blir saksøkt er selvsagt at i motsetning til alle andre religioner tjener Scientologikirken grovt på å holde nettopp hva de tror på hemmelig (Scientologikirken er imidlertid ikke den eneste religionen som har hemmeligheter for de uinitierte. Dette er en eldgammel praksis i mysteriereligioner med esoteriske lærer).

Ikke bare passer de godt på at ingen får høre om den sære kosmologien deres før de er hjernevasket nok til å akseptere den, de tar også inn enorme summer i "kursavgifter" for at man skal kunne avansere til de forskjellige nivåene. Det høyeste "publiserte" nivået er VIII (Scientologikirken hevder at Hubbard skrev til nivåer opp til 15, men vel...), så vidt jeg vet (og man har ikke papirene som følger med det nivået. Det florerer diverse versjoner på nettet, men de er falske), og man kan bare ta kurset som skaffer en denne graden ombord i båten Freewinds.

Her kan dere lese om de offisielle beskrivelsene av de forsskjellige nivåene. Disse beskrivelsene er selvsagt designet for ikke å si noe særlig i det hele tatt. Takket være internet kan dere imidlertid selv sammenligne disse kryptiske beskrivelsene med det faktiske innholdet (med unntak av den uvurdelige hjelpen fra Scientologikirken, selvsagt) her. Ta for eksempel OT III, som er den morsomste i og med at den inneholder den kosmologien vi alle liker så godt. Den offisielle beskrivelsen for uinitierte sier ifølge Wikipedia:

* OT III - "The Wall of Fire"

"This Solo-audited level takes on through what is called the "Wall of Fire" that surrounds a previously impenetrable whole track mystery. What prevents a being from being himself? This level answers that question. Once complete, a being is free of the whole track overwhelm that has trapped him. Here he confronts and eradicates the fourth dynamic engram that has plagued this universe for millennia."


OT III ble, som flere av oss kunne gjettet uten hjelp fra Wikipedia skrevet på en diett av nesten utelukkende rom og piller. Scientologer tror han audited seg selv ved hjelp av et e-meter. (Auditing er en del av Dianetics' psykoanalyse-surrogat og e-meter... vel, jeg overlater det til dere. Det får være grense for hvor mange sære ting man kan ta med i en artikkel. Jeg anbefaler virkelig at dere leser det. Det er fantastisk.

Men over til Historien:
Det hele begynner med Incident I, som Hubbard nesten ikke skriver noe om. Det er snakk om skapelsen, og jeg tar det bare med her fordi kommentarene til det er så hysterisk morsomme. Jeg sakser fra kommentarene til OT III:

Hubbards tekst:
Incident I
Occurs at start of track (4 quadrillion years ago).
LOUD SNAP
WAVES OF LIGHT
CHARIOT COMES OUT, TURNS RIGHT AND LEFT
CHERUB COMES OUT
BLOWS HORN, COMES CLOSE
SHATTERING SERIES OF SNAPS
CHERUB FADES BACK (RETREATS)
BLACKNESS DUMPED ON THETAN


Kommentar:
Judging by this, I don't think Hubbard supported either the Big Bang or the Expanding Universe-theory in his private cosmology, although both make much more sense than his. Let's label this one the Snap Story. We have here an undecisive cherub, who doesn't know whether to turn left or right and who comes out twice without ever retreating; and we have horns. A bit angelic for somebody who, as we shall see later, believed that Christ was an implant.

For 75 millioner år siden fikk man så Incident II: Xenu (som var leder for the Galactic Confederacy - 76 planeter med ca 178 milliarder mennesker per planet) løste overbefolkningsproblemet ved å dope ned en hel masse mennesker med hjelp fra psykiatere som ga dem injeksjoner med alkohol og glykol, og ta dem med til Teegeeack (som var navnet på jorden), hvor han satte dem rundt en rekke vulkaner som han så puttet hydrogenbomber i og detonerte. Bare noen ytterst få mennesker overlevde. Trenger jeg å si at dette ikke stemmer overens med vitenskapen? Litt som Star Wars?

Thetaner (i dette tilfellet referer ordet til den udødelige sjelen som reinkarneres i evigheten, men som er fanget i kroppen - litt a la gnostisismen, hvis dere leste artikkelen om Judasevangeliet) er kan imidlertid ikke utslettes, og Xenu "implanterte" dem derfor. Implantering innebærer at thetanen - eller den nå kroppsløse sjelen som fløt rundt i luften - ble fanget i et "elektrisk bånd" for så å blant annet bli hypnotisert for å ta fra den evnene den har, fange den i kroppen (noe Hubbards metode - eller "teknologi" skal fikse). En frigjort thetan er ikke bundet av kroppen og kan derfor hindre seg selv i å bli syk eller endre ting i det fysiske universet uten fysisk å gripe inn. Implantasjonen Xenu foretok innebar blant annet å tvinge de stakkars thetanene til å se på

"three-D, super colossal motion picture" for 36 days. This implanted what Hubbard termed "various misleading data" (collectively termed the R6 implant) into the memories of the hapless thetans, "which has to do with God, the Devil, space opera, etcetera". This included all world religions, with Hubbard specifically attributing Roman Catholicism and the image of the Crucifixion to the influence of Xenu. The interior decoration of "all modern theaters" is also said by Hubbard to be due to an unconscious recollection of Xenu's implants.
-Wikipedia

Ja. Ha. Dette er opphavet til alle problemene vi har i dag. Hvert menneske kan ha en rekke Body Thetans, altså forvirrede sjeler som ikke kan ta vare på seg selv, og Scientologikirkens kurs skal hjelpe deg til å finne og frigjøre disse. Jo mer penger du har, jo flere finner de, selvsagt, for jo flere kurs må du ta. Man trenger imidlertid ikke å bekymre seg for hva som skjer med de stakkars thetanene man frigjør:

Body Thetans are just Thetans. When you get rid of one he goes off and possibly squares around, picks up a body or admires daisies. He is in fact a sort of cleared Being. He cannot fail to eventually, if not at once, regain many abilities.
-OT III

Etter at Xenu hadde gjort slike forferdelige ting, tok noen loyale offiserer (OT III presiserer at de er lojale til folkene, altså ikke til lederen for the Galactic Confederacy, Xenu) affære og fanget den slemme mannen etter seks års kamp. De satte ham så i et bur og sperret ham inne i et fjell, der han fortsatt lever. Dette er interessant for ifølge Steven Fishman ble han fortalt at da han fikk beskjed om å drepe en mann, var begrunnelsen for det at han var en reinkarnasjon av Xenu.

Disse to hendelsene (incident I og II), har traumatisert thetanene noe helt forferdelig. De har en tendens til å sette seg fast i hverandre, og grunnen til dette er nettopp disse traumene. De aller fleste sitter fast på grunn av Incident II. For å frigjøre thetanene i kroppen, må man derfor ta hver enkelt av dem (og det kan som sagt være en del) gjennom begge hendelsene for å oppheve traumet. Før incident I var thetanene statiske og gudeaktige. Den kraftige snappingen og lyset og sikkert også kjeruben med hornet som han blåste på skremte ham imidlertid nok til å gjøre ham til en thetan.

Med dette som bakgrunn blir doktrinen om "Silent Birth" som har vært så mye fremme i media i det siste i og med Katie Holmes' graviditet, mer forståelig (om enn ikke mer fornuftig). Høye lyder og lys vil sikkert ha noe av den samme innvirkningen på det nyfødte barnet som det universets begynnelse hadde på den stakkars thetanen.

Nåh. Da har jeg vel ikke annet å gjøre enn å sette meg ned og vente på at de banker på døren.
I mellomtiden anbefaler jeg virkelig at dere leser om Scientologiens aversjon mot psykiatrien og om den verdensomspennende psykiatri-konspirasjonen.

Når dere har gjort det, kan dere more dere med denne siden, som er dedikert til å gjøre narr av Lafayette Ron Hubbard, som mannen heter.

Deretter kan dere gråte eller le, alt etter som dere selv ønsker, over at USA i 1993 anerkjente CoS som en "non-profitable charitable organization" og ga dem den beskyttelsen og skattefordelene som tilhører etablerte religioner.

Helt til slutt vil jeg så absolutt anbefale Hollywood, Satanism, Scientology and Suicide som går inn for å provosere Scientologer mens den passer på å holde seg innenfor loven og som handler om hvordan Scientologi har kunnet spre seg så raskt i Hollywood og om hvordan Scientologikirken har to standarder, en for vanlige folk og en for kjendiser, hvor han blant annet sier Keep in mind that celebrities are usually not college graduates with Doctorates. Det er nok lagt til en del ting som kanskje ikke stemmer helt. Men mye av det gjør det.

Kilder:
Wikipedia: Fishman Affidavit
Wikipedia: Xenu
Wikipedia: L. Ron Hubbard
Wikipedia: Church of Scientology
Xenu.net - Operation Clambake
Gateavisa
Steven Fishman
Fishman Affidavit

Comments

Torgar,  22.04.06 17:35

Southpark episoden er underholdene. Justismyrde var et kult ord, lurer på om det kanskje burde bli mer brukt.

Men det står ingenting om priser og studentrabatt.

Det at slike organisasjoner faktisk har medlemmer, er skremmende. Ikke rart at lederne i USA ar interessert i demokrati.....

Arne,  22.04.06 19:20

Fin artikkel. Scientologer er jammen noen trauste mennesker, som bare fortsetter å dumme seg ut selv om hele verden ler av dem gang på gang.

Du mener forresten kanskje Enron, ikke Elron?

Camilla,  22.04.06 19:31

ja, det var pinlig. hmm.
Elron er sikkert onde de også.
Kjellove,  23.04.06 14:49

Jeg husker også at Gateavisa skrev om scientologi. Det var før Molde bibliotek sluttet å sette den ut i avishyllene fordi noen hadde klaget over at den stod der.

Ideen om verdensomspennende psykiatrikonspirasjon har også en avlegger i Norge gjennom den fabelaktige skribleren Terje Henriksen.

PS. Det er du som bør beklage overfor Tor for å ha kalt «justismyrde» et dårlig forslag. DS.

Anders K.,  23.04.06 15:50

Scientologene minner veldig om Terje Henriksen. Han har også en omfattende og særs sær kosmologi med forskjellige livsformer som pungdjevler, klippdjevler, forhistoriske løvefolk, åndelige eksistenser og nivåer av klarsynthet.

Justismyrde er ikke bare et godt ord, det er en wholesome activity for hele familien.

For øvrig kan scientologiens eksistens mer enn noe annet påvise at i USA kan man forlese seg på sci-fi, forspise seg på dop, og likevel bli milliardær hvis man er hakket smartere enn alle andre. Eventuelt klarer å nå ut til de folka som blir født hvert minutt. Da kan man til og med bli gud.

Ble ikke du, Kjell, en gang forsøkt ansatt av dem pga dine arkiverings-skills?

Are,  24.04.06 01:35

Ha ha ha. Scientolog-greier slutter aldri å være god underholdning. God artikkel, Camilla!

Tor,  24.04.06 01:59

Det er faktisk helt sykt at noen tror på dette her, men det skjer jo tross alt mye annet sykt også. Spesielt når det gjelder kjendiser. Jeg så et program om en Feng Shui-person i Hollywood, som tjente store penger på å gi innredningstips til kjendiser. Han foreslo blant annet å skjule en tank med vann bak noe buskas, fordi vann skulle være så bra for økonomien. Han hadde antagelig rett, for han fikk i allefall jævlig mye penger for å gjøre det.

Kjellove,  24.04.06 10:59

Det er faktisk helt sykt at noen tror på dette her

Enig. Det samme gjelder Jesus, Gud, Allah og Mikke Mus.

Anders K.,  24.04.06 15:31

Feng Shui! Ha ha ha!

Tor,  24.04.06 21:49

Det er grader av sykhet.

Jesus & co. har man trodd på noen år nå, så det begynner å bli stuerent. Å plutselig komme trekkende med Xenu, usynlige sjeler og en dverg som skapte verden ved et SNAPP virker litt sykere. La oss dessuten anvende Occams barberkniv, selv om den er beregnet for vitenskap. Hva er enklest? Å tro at en eller annen allmektig gud skapte verden er ganske enkelt. Omtrent like enkelt, og kanskje mer mentalt tilfredsstillende enn å tro at verden kom fra ingenting. I alle fall enklere enn Dverg med Vogn, Snapp, Xenu, hydrogenbomber i vulkaner, elektrisk nett, 36 dagers 3D-kino-maraton ogsåvidere.


Er det noen som tror på Mikke Mus?

Anders K.,  24.04.06 22:40

Bla bla bla. Det er i alle fall en ekte preken. Alles kjære favoritt-rotte har også vært med i presidentvalget flere gangen enn noen andre (inkludert Ralph Nader).

Bedre enn Jesus:

inge,  22.05.06 00:19

http://mrtwig.net/season9.html Her kan man laste South Park episode 912 - Trapped in the Closet. Andre episoder og hvis dere kjeder dere.

Anders,  22.05.06 01:10

Humsk! Humsk! Slikt kan vi jo ikke oppmuntre folk til. Kjeder de seg så får de se på Mess-Tv slik som alle andre.
Camilla,  19.02.11 15:38

har denne laaaaaaaaaaaaaaaaange artikkelen, for den som måtte være interessert.