Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 4 weeks, 1 day
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Tor anmelder medisiner

Jeg tenkte jeg skulle kline til med en liten artikkel i dag. Jeg har nemlig vært ute av huset for første gang siden jeg kom hjem på lørdag, og har således noe annet enn soving og lesing å fortelle om. I dag var jeg en tur hos legen, etter at formen min hadde vært sånn ca like uggen siden fredag. Legen kommenterte at det var lenge siden sist han hadde sett meg, som han mente var bra for meg, og jeg sa meg forsåvidt enig, selv om han er en meget hyggelig fyr. Så lyttet han mens jeg pustet, og sa at her hadde jeg noe voldsomt med greier i bronkiene mine og slikt. Så skrev han ut en resept på en antibiotika-kur, og en slags hostesaft han mente skulle løse opp skikkelig. Jeg tasset bort på apoteket og hentet ut sakene, og kom meg hjem for å sette i gang kuren.

Solvipect
Dette er helt vanlig slimløsende hostesaft fra butikken, men jeg har tatt en del slikt inntil i dag, så jeg tenkte å si noen ord om den også. Den er forsåvidt slimløsende, til en viss grad, men den fikk meg ikke til å slutte å hoste. Slik jeg forstår det i ettertid dreier det seg om at den løsnet opp det som satt øverst, så jeg fikk det bort, men ikke det som satt lengre ned. Dermed fortsatte jeg bare å tørrhoste i vei. Litt ubehagelig.

Konklusjon:
Helt kurant produkt ved lettere forkjølelser.

Cosylan
Jasså, de nekter å bli friske? Da skal de få svi, de jævlene, sa kara på Pfizer, og hadde i de værste smakene de kunne oppdrive. I tillegg hadde de oppi etylmorfin, som er et hostedempende middel som påvirker hostesenteret i hjernen. De hadde også oppi sagradabarkekstrakt, for å motvirke etylmorfinets stoppende effekt. Det er helt sant, det står på pakningsvedlegget. Legen sa uansett at dette ville løse opp skikkelig, og de hadde han jammen rett i, så nå har jeg gått fra å forsøke å hoste i stykker strupen til å forsøke å hoste opp lungene mine. Denne medisinen er utstyrt med rød trekant, på grunn av innholdet av etylmorfin, som jeg synes høres dritskummelt ut. Jeg fikk dessuten en familiepakning, så om jeg skal drikke opp hele, og følge legens dosering, skal jeg ta disse greiene i tre uker, som bekymrer meg litt, siden det kan være avhengighetsskapende. Og vi vil vel ikke at jeg skal ende opp som Moe? For å være ekstra jævlige påstår de dessuten av blandingen smaker mentol og fersken, så man ikke skal forberede seg på virkeligheten i det hele tatt.

Konklusjon:
Det er nokså vondt, men det men det virker som det har makt til å fordrive vonde ting også.

Otrivin
Dette er også et helt vanlig butikkprodukt, som legen sa jeg godt kunne bruke for å lette opp, og bihuler og greier. For de som ikke er kjent med det er det altså en helt ordinær nesespray for tette neser. Funker meget bra, vil jeg si, og nesen min har dessuten plaget meg en del i det siste, så jeg likte godt at legen foreslo dette.

Konklusjon:
Bra, billig og lett tilgjengelig produkt.

Antibiotika jeg ikke husker navnet på
Denne kuren, som består av ti tabeletter, to de to første dagene, deretter en om dagen i seks dager, kommer i en nokså tykk eske, på to brett, hver på fem tabeletter. I det hele tatt et oppsett som ser ut som om det mener business. Jeg startet kuren i dag, så jeg kan ikke si noe om virkningen så langt, men den er sikkert bra. Inneholdt ett eller annet stoff som virket hemmende på utviklingen til en rekke mikroorganismer. Sikkert fint. Den eneste ulempen er at den gjør huden mer ømfintlig for lys, så jeg bør helst ikke sole meg på tre uker. Det var jo en seriøs strek i regningen, men det får ikke hjelpe. Det er tross alt viktigere å være frisk til jul enn brun til jul.

Konklusjon:
Følger senere.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  20.12.05 23:05

Jeg fikk faktisk også resept på Cosylan i dag.
Jeg nevnte at når jeg først begynner å hoste slutter jeg aldri, og sa at hostesaft ikke virker. Da lo legen min godt og sa at det gjorde de ikke. (Jeg mistenker at det er saft med litt placebo i), og så skrev han ut en resept.

Skybert,  21.12.05 01:12

Etylmorfin høres ut som snax. To ting på en gang. Og det går jo an!
Nam!

Tor,  21.12.05 11:17

Etyl har lite med etanol å gjøre vet du. Hvis det var det du tenkte på. Dessuten synes jeg du burde forandre navnet ditt. Vi har liksom en sånn koselig fornavngreie gående her.

Arne,  21.12.05 11:43

Da jeg hadde ryggoperasjon fikk jeg masse morfin. Det var en utrolig digg følelse, og jeg spurte visstnok hele tiden om jeg kunne få mer, men legene var jo naturligvis fornuftige folk. Da jeg ble utskrevet fikk jeg beskjed om å ta fem-seks paralgin forte om dagen, og trappe ned etter hvert. Fungerte veldig bra. Terningkast 6 til begge drugsene.

Skybert,  21.12.05 12:07

Tja. OK. jeg skal ta det til vurdering. Men. Ja. Jeg vet det. Men det høres ut som flisespikkeri. O store alkohyler!

Anders K.,  21.12.05 15:51

Ha ha, disse kommentarene høres ut som en Natt&Dag-artikkel.

Esbanos,  21.12.05 17:39

fastlege!? Tor er min nye medisinmann

Are,  21.12.05 23:43

Jeg håper ingen blir inspirert og kjører en "Calcuttagutta tester rusmidler"-artikkel. Hmm. Artikler som fort kan komme fra meg:
"Hvorfor du vil ha en Intel-basert Apple-bærbar"
"Are tester Flickr"

'Fort' i denne sammenhengen... vel, dere kan gjette selv. ;) Det er litt for mye jobbing fra 9 til 18 om dagene!

Anders K.,  24.12.05 20:39

Are tästar flickor?
Category
Today's exploits
Tags
syk
medisiner
Solvipect
Cosylan
Otrivin
antibiotika
Views
6087
Google hits
26
Last google search
sagradabarkekstrakt