Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 2 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 1 week
Ten years ago
Bading
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Sjokkerende nye eksperimentelle observasjoner vedrørende dynamikken til Lukket Avdeling for fysikere

Tiden er vel overmoden for at jeg plasserer noen flere ord på denne siden. Det er altså kommet nye resultater i hverdagsdynamikken på lesesalen hvor jeg sitter. Om du kjenner til denne så kan du hoppe rett til de nye eksperimentelle dataene.

Bakgrunn
Jeg har til daglig tilhodssted på lesesalen i D blokk 3.etg i Lars Onsagers Hus. Den er ved en tidligere anledning blitt omdøpt til Lukket Avdeling, av uvisse grunner. Fra nå av vil jeg henvise til den som LA. Her sitter jeg og andre fysikkstudenter på Bachelor eller masterstudiet, samt sivilingeniører. Den rommer også den prominente Calcuttagutta skriver Tor. Hva er så dynamikken til dette systemet? Systemet har tre tilstander

Ren sivilingenører lesesal: systemet tilstand er ukjent, da den ikke er blitt observert av en frifag student. Teoretikere har lagd tre forskjellige konkurerende modeller. Den ene går ut på et slags skyggeverden modell, en mørk skygge av total stillhet og depresjon inntar lesesalen. Sivilingenørene vil nå vise sin sanne form. Den andre består i at LA vil slutte å opphøre da den ikke er observert? Eksisterer noe uten noe som opplever det? Det er altså to modeller!

Blandet tilstand: LA oppfører seg som en hvilken som helst vanlig lesesal, bortsett fra en svak stemning av irritasjon og tidvis lukt av kaffe.

Fri tilstand: En total fri tilstand, tydelig merket av en rask stigning av entropi. Jeg synger gjerne på Gak gak gak sangen, mens Torgar spiller opera fra sin PC (som han er veldig redd skal bli stjålet) og Tor sitter å smiler lurt, mens han vurderer å tenne en sigar, alternativt prøver han å ta bilde av meg. Sigrid sier Grrrrrr og banker hodet i pulten, mens CJ skriver Riemanns krummningstensor på tavlen. Matteus (som bare er på besøk) sitter gjerne på en tilfeldig pult og spiser sjokolade.

Det spesielle med dynamikken er nok ikke dette, men den totale mangelen på overgangstilstander. I øyeblikket en sivilingenør går inn i rommet faller systemet tilbake i den vanlige bundede tilstanden. Mystisk!
Det finnes også visse ustabile likevekter. Dette er når jeg og CJ har kampanje på siv.studentene på høyresiden, for å bryte stillheten. Dette fungerer best rett etter dem har lest litt i bibelen sin, da er de ofte harmoniske og medgjørelige.

Nye eksperimentelle funn:
I dag ble tre sivilgenører, av typen hunkjønn, observert snakkendes sammen rett utenfor lesesal. Jeg ble sjokkert. Disse er egentlig bare borderline fysikere, da jeg får inntrykk av at de studerer praktisk fysikk, også kalt folkefysikk av typen biofysikk. En annen type er en slik faststoffyr, men det begrepet vil jeg forklare nærmere en annen gang. Men uansett... Er dynamikken under endring? Har Hamiltonen fått et nytt ekstraledd? Jeg vil gi fyldigere rapport når dataene er bedre behandlet.
Camilla likes this

Comments

Torgar,  06.05.05 23:15

Kan komme med med noen flere opplysniger. Jeg har observert lav snakking inne på lesesalen blandt disse såkalte folkefysikkerne, men dette er innenfor akseptavle støynivåer og lengde, som seg hør å bør på en LESEsal.

Blir mer og mer bekymter for min ikke-tilfeldige haug med silisium, rørt sammen med noen flytende krystaller og noen plastbiter, da artikkelforfatteren sender sultne blikk i dens rettningen.

I tillegg er kommentatoren overbevist at låsen ville kjede seg veldig hvis ingen brukte den.

Tor,  07.05.05 00:02

Jeg lo når jeg leste denne. Og det var litt pinlig, for jeg satt på datasalen ved siden av en sivilingeniør. Senere lo jeg ved flere anledninger på vei hjem, og jeg lo når jeg leste den på nytt nå. Særlig beskrivelsen av den fri tilstanden var meget treffende.

Ellers vil jeg påpeke at Kristian bare er motstander av låsing av døra fordi han har rotet bort nøkkelen sin.

Are,  07.05.05 00:58

Jeg slutter aldri å fascinerere meg over de intrikate prosessene som foregår på realisters lesesaler. Det er virkelig noe som ikke har sitt motstykke i informatikerverdenen, så vidt jeg vet.

Tor,  07.05.05 09:15

Det er fordi alle sitter med hver sin pc og drikker cola, og enten tør ingen å snakke til de andre, eller så snakker alle i vei, lykkelig uvitende om at den de snakker til helst ikke vil høre på.

Torgar,  07.05.05 09:51

Jeg vil komme med noen fler tilleggsobservasjoner: De frie studentene må ha bosonsk natur, men denne blir sjult ved tilstedeværelsen av siv.inger. Ved denne tilstedeværelsen okkuperer de frie studentene lelsesalsplassene sine og vi begynner å følge Paulis eksklusjonsprinsipp, maks en fri student per lesesalsplass.

Jørgen,  07.05.05 13:05

I går hadde jeg tre epler. Nå som jeg har spist to av dem, har jeg kun ett igjen. Det har jeg tenkt å spise nå snart. De to første smakte veldig godt, så siden det gjenværende eplet er av samme type som de to første, regner jeg med at det kommer til å smake fortreffelig. Mmm...
Tor,  09.05.05 16:34

Jeg så akkurat to sivilingeniører av typen menn komme ut fra lesesalen, mens de snakket og lo. Latter! Vi har latter!

Jørgen,  09.05.05 16:39

Hvem bryr seg om latter, anyway?

Kirsti Marie,  19.05.06 19:44

Etter at Kristian mente at jeg burde lese denne på nytt for å se at den ikke handlet om meg om mine siv.ing venner som han nå deler lesesal med gjorde jeg det. Og hva finner jeg ut, at han gjør narr av biofysikkstudenter, mao meg. Skulle dette blidgjøre meg?

Camilla,  16.10.08 21:49

Jeg vil gjerne ha flere slike studier. Jeg ser for meg at det er en hel masse materiale på et svenskt universitet.

Kjellove,  16.10.08 22:45

Sikkert mye på et norskt også, for ikke å snakke om et engelskt eller tyskt.

Camilla,  16.10.08 23:04

Men Kristian er i Sverige.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6272