Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Hvorfor Calcuttagutta kommer til å være herskerbloggen om noen få år

Jeg snoket litt rundt i listene over nominerte blogger på dagbladet.no, for å se hva vi hadde å forholde oss til. Jeg begynte med å kikke litt på www.lordx.org, som virket litt småfestlig. Derfra fulgte jeg en link til www.imperfektum.net, og videre til Dagens onde kvinner. Allerede her begynte jeg å ane ugler i mosen, og litt undersøking viste at jeg hadde rett. Det viser seg at det eksisterer en blogg-klan, der alle sammen linker til hverandre.

Det som er forskjellen på oss og dem er at denne blogg-klanen består av mange bloggere med hver sin blogg, mens vi er mange bloggere som skriver i en felles blog. Dermed er vi større og sterkere, og kan herske, mens de andre vil falle fra, en etter en. Hohoho. Dessuten har vi de feteste t-skjortene.

En annen ting jeg kom over er bloggen til Torbjørn Røe Isaksen, som var litt gøy. Jeg har jo sett denne mannen på TV, og jeg vet at han har en button med påskriften "Sosialist? Så trist.", og han er naturligvis grundig dømt allerede, men det kan jo være greit å lese noe han skriver selv også, når han formodentlig har bedre tid til å tenke seg om enn på TV. Jeg sakser en liten dings fra før valget:

Her er mine fem beste argumenter for å stemme Høyre. Helt personlig, og totalt utenom Høyres strategi og manualer:

1. Grunnsynet. Konservatismen. Et samfunn trenger balanse mellom stat, marked og det sivile samfunn. I Norge har vi ALTFOR mye stat, og for lite plass til de to andre. Bare en slik balanse kan skape et Norge som er rustet for fremtiden.
2. Fri og rettferdig verdenshandel. Globalisering er bra! Handel er bedre!
3. Alle de små teite reglene vi har i Norge, som at 7Eleven får ta blodpris for dopapir på søndager fordi ingen andre har lov til å holde åpent.
4. Det er ikke politikernes penger i utgangspunktet. Jeg er for skatt for å betale for felles goder, men ingen politikere gir skattelette - verken til millionæren eller vaskedamen. De lar folk få beholde mer av pengene de har tjent selv! Skattelette er å overføre makt fra staten til enkeltmenneskene.
5. Grenser for politikk. Jeg er lei av politikere som tror at mer styring er starten og slutten på enhver diskusjon og ethvert problem. Det finnes færre slike politikere i Høyre enn i noe annet parti.


Det jeg synes er litt funky med dette er akkurat det samme som er funky med Høyre-folk som deler ut løpesedler om avgifter på bil på et universitet. Er ikke egentlig alt han ramser opp grunner til å stemme FrP? Åpningstider i butikken? Beholde mer av sine egne penger? For mye stat? Det eneste i dette som ikke slår meg som FrP-politikk er frihandel (og jeg tror det skyldes at FrP ikke har noen utenrikspolitikk).

Men nå gidder jeg ikke skrive mer om andre blogger. Egentlig burde jeg skrive noe dritbra, slik at folk som sjekker oss ut får et godt førsteinntrykk, men jeg er sjuk, og dermed unnskyldt. Nå går jeg og lager dagens 17. kopp med te.

-Tor Nordam

Comments

Kristian,  20.10.05 23:51

Vanligvis er argumentene dine ganske sterke for sosialistisk syn på ting. Denne gangen bommer du stygt og det synes jeg du egentlig kan innrømme med eneste gang.

Selvsagt er Høyre et tåpelig parti. Men ikke denne gangen!

At en ting er FRP sak er i seg selv ingen grunn til å si at det er dårlig politikk. Årsaken til at FRP er generelt dårlig likt blandt utdannende mennesker er at de er populistiske. De vil alt.

Her har vi faktisk et eksempel på en poliker som kobler synspunktene opp til en grunnsyn og det bør han berømmes for. Greit nok; han trekker fra eksempel og skriver enkelt. Og hvorfor skal ikke det være lov? Han begrunner ting også på en prinsipiell måte.

Å mene at stat har for mye makt i forhold til andre samfunnsinstitusjoner som synspunkt fortjener ikke å bli puttet i samme bås som saken om lavere bensinavgift.

Dette føler jeg du gjorde veldig enkelt for meg ettersom du her trekker frem noe som er moteksempelet på at Høyre ikke er FRP og bruker det som et eksempel på at det er det.

Ellers all honnør til et innlegg som skaper litt debatt.

Jørgen,  21.10.05 12:40

Haha! Fantastisk. loRdx har en liten post om calcuttagutta. Litt småfestlig.

Tor,  21.10.05 12:54

Herlig

Anders,  21.10.05 13:04

Haha! Helt riktig, det burde være litt flere en Tor som klarer å presse ut artikkeler. Men det var slemt av han å infisere oss.

Are,  21.10.05 16:20

Å nei. Dere vet hva dette betyr? Vi blir en del av blogsfæren. I alle fall hvis dere tvinger meg til å lage sånn liste på siden med andre blogger vi liker. Uh oh.

Når det er sagt har vi mye ledig plass i venstre kolonne.

Anders G.,  21.10.05 17:46

Tja, vi har vel ofte det - men husk at bursdager vises der, avstemninger, i tillegg til at meny-modulen (som ikke brukes her riktignok) også ofte hører hjemme der..

Camilla,  21.10.05 17:51

Stakkar. Jeg sa du ikke fikk lov til å bli syk...
Jeg så en god blog fra Elden på dagbladet. Han er mye smartere enn den dumme høyre-mannen

Tor,  21.10.05 22:25

Nei, vi skal ikke ha noen liste i venstre kant. Eller andre steder for den saks skyld. I allefall ikke en liste over andre norske blogger. En handleliste kanskje?

Tor,  22.10.05 01:15

Forøvrig forlanger jeg at Are og/eller Camilla sier noe til Kristian om dette med Høyre og slikt. Jeg nekter å si mer uten min advokat.

Torgar,  22.10.05 10:38

Calcuttagutta trenger en skapelsesberettning, de store relgionene som har "hersket" i 1000 år har dette.

Kristian,  23.10.05 11:32

Siden du ennå ikke har trukket tilbake påstandene dine om denne høyre mannen, så skal jeg opplyse deg litt til. Torbjørn er en av dem som kritiserer Høyre for å mangle ideologi. Og ønsker å ha en mer prinsipiell debatt, derfor har han skrevet boka svakhetens moral.

Du kan kritiserer det han skriver for å være usmakelig, idiotisk eller noe annet (og noe av det vil sikkert være sant.) Du kan IKKE kritisere han for å legge fram FRP saker.

Alle her kan vel være enige om at FRP er det mest avideologiserte av partiene. (du kan selvsagt være uenig i den påstanden og da stiller argumentene dine seg i et annet lys)

Tor,  23.10.05 12:53

La oss se på sakene hans:

1:
I Norge har vi alt for mye stat

Dette kunne utmerket godt ha vært et FrP-utsagn. Ingen problem.

2:
Globalisering og frihandel.

Som jeg sa er dette Høyre-greier. Okai?

3:
Butikkene får ikke ha søndagsåpent.

Jaha? Finnes det noe mer FrP enn dette, bortsett fra alkoholavgifter og bensin? Det samsvarer ikke med mitt bilde av Høyre at de skal bry seg om noe så teit og uinterressant som dette.

4:
Det heter ikke skattelette, det heter å la folk få beholde mer av pengene sine.

Er ikke dette også en FrP-holdning? Staten (med scharfes-S) tar penga mine, det er så synd på meg. Det er jo selvfølgelig også høyrepolitikk å gi skatteletter, men vanligvis ikke formulert på denne måten.

5:
Jeg er lei av politikere som synes at mer styring er løsningen på alt.

Dette er det samme som punkt 1, og det er noe en FrP-politiker kunne sagt uten å nøle.

Hva han sier i boken sin, som jeg ikke har lest, har ingen verdens ting med denne diskusjonen å gjøre, ettersom det vi diskuterer her er det han kaller de 5 beste grunnene til å stemme Høyre, og som han skrev i bloggen sin.

Enhver anledning til flisespikking må naturligvis benyttes:

"Torbjørn er en av dem som kritiserer Høyre for å mangle ideologi. Og ønsker å ha en mer prinsipiell debatt, derfor har han skrevet boka svakhetens moral."

Svakhetens moral var en skikkelig lang artikkel, men noen bok var det da sannelig ikke!

Lykke til med verdensherredømmet!

Kristian,  24.10.05 10:54

Vel, Høyre of FRP er ganske like partier på endel områder. Men du bør kritisere hele resten av Høyre for å ligne FRP først for du kritiserer denne Torbjørn.

Poenget er at du ikke kan kritisere Høyre for å være lik FRP i seg selv. AP (og til tider SV) har veldig mange saker til felles med FRP. (Hva er FRP ikke for mer penger til?) Det er ingen grunn til å si at det er "funky". Du må du enten kritisere sakene i seg selv, eller vise til at dette gjør Høyre populistisk. Sak-likhet med FRP er ikke nok, hvertfall ikke når forfatteren argumenterer fra et prinsipielt grunnlag.

Jeg venter ennå på en innrømmelse på dette området.

Ellers beklager at jeg kalte det en bok når det var en artikkel.

Tor,  24.10.05 10:59

ARGH!!!

Poenget er at mannen sier "dette er mine 5 beste grunner til å stemme Høyre".

Så lister han opp en grunn til å stemme Høyre, og fire (tre) grunner som egentlig kunne vært grunner til å stemme FrP.

Jeg har rett, og du diskuterer noe helt annet.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5517