Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Vestland, vestland, når eg ser deg slik

Da var jeg altså tilbake på vestlandet, etter kjempelenge i trønderhovedstaden Trondheim, og se dét var noe annet ja. For å understreke hva jeg mener smekker jeg opp et bilde tatt fra vinduet mitt.

I dag var jeg også tilbake på jobb, det vil si på lageret på Byggkjøp Malo Sagbruk, der jeg har hatt sommerjobb i mange Herrens år. Målet mitt er å være den ferievikaren som har vært der flest somre, men det ser ut som det beste jeg kan håpe på er å tangere rekorden på ti somre, og det forutsetter at jeg blir der hele sommeren etter å ha fullført mastergraden. Eventuelt kan jeg ta et år med psykologi eller noe annet fjas, så så kan jeg nå elleve somre, men det spørs om jeg gidder det.

Det var uansett koselig å være tilbake, og jeg skal nok fortelle mange morsomme historier derfra i sommer, heh heh.

En annen ting jeg kom tilbake til når jeg kom til Molde var lokalavisen Romsdals Budstikke. Den er jo nesten et kapittel for seg selv, men har bare vært nevnt her en gang før, i en ikke-artikkel fra januar. En a-artikkel faktisk. Det har seg nemlig slik at noe som er antiseptisk er bakteriedrepende, mens noe som er aseptisk er bare bakteriefritt.

Uansett, bakerst i Romsdals Budstikke finnes det noe som heter På Tråden, der allslags utskudd kan ringe inn og levere korte beskjeder til allmenheten. Tenk på denne mannen i Good Omens som hele tiden skrev brev til The Tadfield Observer, bare kortere. Der pleier det om våren å være heftig krangel om hvor vårtegnene har blitt sett først ("I går ble den første linerlen observert på Nesjestranda. Nå er våren her" "Hah, det er minst to uker siden vi så linerla her i Fræna, så her har det vært vår lenge.") og hva man kaller forskjellige planter forskjellige steder.

Som sagt slipper man til hvasomhelst her, og jeg tenkte jeg skulle sitere noen i dag. Jeg går rett på:
-Lei av klager på "grisekjøring"
-Er så lei av å høre om "grisekjøring" over alt, hva med alle som kjører saktere enn grensene slik at andre må forbi? Det er disse sjåførene som skaper alle de farlige situasjonene! Politiet burde kutte ned på alle fartskontrollene og heller konsentrere seg om alle de narkomane innbruddstyvene her i byen som truer både våre verdier og vår sikkerhet! Det er ikke en 20 åring som kjører 65 i 50 sona som er kriminell, men heller han som gjør innbrudd, hærverk og tagging, skriver en moldemann på sms.

Akk hva skal man si til sånt. Sterke meninger om hva politiet burde bruke tiden på er forøvrig ganske vanlig i dette forum.
-Fart i Batnfjord
-Ser det er mange som klager over svinkjøring i Batnfjord. Jeg er en av dem som ligger litt over fartsgrensa, men får lide for det verstingene gjør. For når jeg nærmer meg Batnfjord så står beboerne og kaster stein og pinner etter meg, hevdes det i en sms.

Jaha? Så beboerne i Batnfjord står altså klare bak et tre med lasermåleren sin, og når det kommer en stakkar som kjører litt over fartsgrensa, så roper de "Hah, han kjører 72 i 70-sonen!!!" og kaster stein og pinner på ham. Det virker ikke så utrolig sannsynlig på meg.
-Hvem betaler sakskostnadene?
-Mange sier at vi bor i et rikt og godt land. Men mange er sikkert enig med meg når jeg sier at Norge er kanskje et godt land for kriminelle og kjeltringer. For her får kriminelle, og da tenker jeg ikke på Røkke, men småkriminelle og større kriminelle lov til å anke og anke i det uendelige når sakene deres ikke får det utfallet de ønsket seg. Og hvem betaler regningen? Staten Norge? Velferden i Norge? Kommunene? De siste tre årene har jeg lagt merke til at det blir mer og mer av ankemuligheten, og at det ankes mange ganger i rettsapparatet, sier Karl Johan på tråden.

Ja huff dere, dette med rettsikkerhet er stygge greier. Nå skal det sies at jeg også har lagt merke til at en del saker ankes, men jeg er ikke så bekymret, fordi jeg har nemlig lest hele artiklene, også der det står at de som taper blir idømt saksomkostninger. At ankemulighetene har blitt bedre i det siste har jeg imidlertid ikke lagt merke til. Jeg er heller ikke så bekymret for dette med uendelig anking, for jeg mener å huske at vi bare har tre rettsinstanser man kan være innom. Og helt til slutt har jeg vanskelig for å se hvorfor denne mannen velger å ikke tenke på Røkke.

Og det var det jeg hadde å fortelle fra min første ekte dag i Molde. Sommerferien er i gang, og jeg må legge meg, for jeg skal på jobb klokken halv åtte.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Camilla,  13.06.05 23:56

Huff. Jeg blir glad for at vi ikke er studenter av den typen som abonnerer på lokalavisen når jeg leser slike ting.
Er det flere dumme mennesker i Romsdalen enn i resten av landet? Eller er våre idioter bare mer skriveføre?
Jeg er glad du har det fint.
Jeg skal stå opp klokken ti og dra til byen og spise is med Silje.
God natt.

Tor,  14.06.05 00:02

Du skal ikke se bort fra at folk i Romsdalen faktisk er dummere enn ellers, i allefall når det gjelder meninger om offentlig pengebruk. Husk at Møre og Romsdal har 5 av landets 9 Frp-kommuner.

Tore,  14.06.05 01:17

På tråden er KONGE. Hvis jeg bare skal skumme avisen, er det alltid baksiden jeg leser først. Utrolig underholdene og le av andre folks [sett inn det som passer].

Kan ikke du Tor, som har avisen lett tilgjengelig hele sommeren, poste gullkornene her inne? Kanskje en lettvindt løsning for slappe søndager? "På Tråden Highlights denne uken."

Vet ikke om det er spesielt folk i Romsdalen som er tilbakestående, det er vel et lokalavisfenomen?

Jeg må ikke legge meg, for jeg skal på jobb klokken 14. Bah.

Are,  14.06.05 10:49

Ukas beste "På Tråden" burde kunne bli en slager av de store. Forøvrig trodde jeg det var enhver lokalavis' plikt å ha et forum hvor innbyggere kan drite seg ut?
Category
Travel reports
Tags
lageret
Molde
tullinger
Romsdals Budstikke
På Tråden
Views
5486
Google hits
2
Last google search
Sagbruk Nesjestranda
Last edited by
Tor, 04.06.11 23:31