Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

It's LA, but it's not LA

Jeg befinner meg for tiden i Santa Cruz, der jeg henger rundt og chiller mens Camilla er på en Dickens-konferanse. Jeg er registrert som en slags gjest på konferansen, så jeg får bo på rommet til Camilla og være med på de felles måltidene, noe som fører til at jeg får truffet en del litteratur-mennesker. Jeg har merket meg at det er langt flere mennesker med interessante klær og dramatiske briller her enn på noen av fysikk-konferansene jeg har vært på, så det ser ut til at Dragvoll/Gløshaugen-stereotypiene holder verden over.

Vi har forøvrig blitt fortalt, ved minst to anledninger de siste dagene, at vi ikke har vært i LA. I dag var det for eksempel en fyr fra UCLA som ropte at Irvine og Laguna Beach ikke er LA, og la til at Irvine er det verste stedet i Amerika, utdypet at han mente dette bokstavlig, og fortalte videre om hvordan han skulle rive Irvine og gjøre det om til en maisåker når han ble diktator. Jeg spurte hva han mente var LA, om det var City of Los Angeles eller Los Angeles County, eller noe annet, og han forklarte og viftet med armene og sa ting som «Venice isn't LA. I mean, it's LA, but it isn't LA.»

Han sa videre at San Francisco er en bitteliten landsby, med 800000 snobbete idioter og går rundt og tror at the Bay Area er det kuleste stedet i virden, og han mente vi ikke burde dratt dit, men heller til Mexico, og utdypet da jeg spurte at med «Mexico» mente han ikke Mexico, men øst-California. Han sa videre at vi «fucking Europeans» burde lære oss å akseptere Amerika generelt, og LA spesielt, slik det er, i stedet for å gå rundt i San Francisco og si «Ooh, we're in the City» med pipestemme og det jeg antar var ment å være en britisk aksent.

Vi påpekte at det virker teit, fra et miljøperspektiv, å akseptere en by som legger opp til at alle må ha sin egen bil og kjøre over alt. Til dette hadde han å si at vi «fucking Europeans» må slutte å være redde for biler, at bilen ikke er verdens ende, og at om det ikke hadde vært for LA hadde Norge fortsatt levd av å selge sild, og alle vet at man ikke kan finansiere selv et bittelite land med 5 milloner mennesker av å selge sild. Han la videre til at bilen ville forsvinne av seg selv om 30 år, uten at han forklarte hvordan han mente dette skulle skje, og sammenlignet videre Norges bruk av oljepenger med Saudi Arabias.

Alt i alt var han en ganske morsom fyr, helt klart en av de morsomste jeg har snakket med her, skjønt han var åpenbart også klin sprø. Jeg sa jeg skulle sende ham en epost neste gang jeg kommer til California, så han kan vise meg det ekte LA, men unnlot å nevne at jeg håper det blir lenge til.
Camilla, Are, Jørgen, Karoline, Ulf, Christian likes this

Comments

Christian,  29.07.12 08:12

Ganske stereotyp-tro Amerikansk holdning det der

Are,  30.07.12 19:56

Jeg synes Tor Does America burde komme i bokform.
Are likes this
Tor,  30.07.12 21:05

Kanskje det. Mulig det kan være en uoppdaget nisje. En reisebokforfatter som ikke liker å reise.
Jørgen,  31.07.12 21:07

Den idéen er allereie realisert. An idiot abroad.

Og gratulerer med å ha møtt ein amerikansk hipster som er full av seg sjølv.
Ulf likes this
Arne,  02.08.12 15:32

Vest-California er nydelig. Jeg var i San Francisco i begynnelsen av juli. Mari var på konferanse i Santa Cruz (tydeligvis der det skjer), dessverre kunne jeg ikke reise bort før den var ferdig. Er Sequoia-skogen like spektakulær som jeg har fått høre?

Mannen som hater San Francisco er helt sikkert en stor tulling :) Det var jo en fantastisk by. Full av snobber som tror at Bay Area er verdens kuleste sted! Og det har de jo nesten helt rett i. Det er jo i tillegg der hovedkvarteret til Starfleet kommer til å ligge en gang i fremtiden.

LA var ikke like kult. Men så var vi bare i Hollywood da. Paramount Studios var kult forresten - det er jo der de spilte inn alle Star Trek seriene og filmene.

Jeg kan forresten anbefale å leie en bil og kjøre langs kysten nordover fra San Francisco. Det er et veldig vakkert sted, og det er ikke langt mellom vingårdene hvis en tar avstikkere litt innover i landet.