Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Kudos til UPS

Ja, som tittelen antyder er UPS min venn. Jeg må bare innrømme at selv om det stod når jeg bestilte optikken at den sannsynligvis ville ta 3-5 bissniss-dager, så håpte jeg på å få den i dag. Den kom jo til Köln i løpet av natten, så jeg tenkte det skulle være mulig. Og når jeg oppdaget at pakken hadde kommet til Gardermoen i dag morges klokka 7.40 ble håpet mitt styrket. Men utover dagen sjekket jeg pakkesporingen flere ganger, og hver gang måtte jeg konstatere at den fortsatt lå til fortolling på Gardermoen. "Helvetes tollere. Sitter sikkert og tar kaffe. Tollere og syndere."

Når jeg kom hjem fra skolen sjekket jeg sporingen på nytt, og fortsatt stod det at den lå på Gardermoen. Men plutselig, midt under Simpsons, ringte det en dame på døra med en stor eske under armen. Jeg ble så overasket at jeg skvatt opp av sofaen, og tømte masse fløte fra fatet med kirsebærkompott og fløte på buksa mi, og gikk og åpnet døra med en enorm hvit flekk på ene låret. Og litt goddag og god kveld og signer her og etternavn med BLOKKBOKSTAVER her takk senere, kunne jeg pakke opp mitt nye leketøy. Woha!!

Når man tenker over det er det ikke værst. Det er under to døgn siden jeg bestilte sakene, og nå har jeg dem. De har altså blitt transportert noe i overkant av 10.000 kilometer på den tiden. Det er en gjennomsnittsfart på 208,33 kilometer i timen. Det er nesten dobbelt så fort som når Trond frakter VG fra Trondheim til Molde. Slett ikke værst. Men ikke særlig moralsk forsvarlig faktisk. Transport ligger an til å bli en av de største kildene til klimagasser, fordi alt mulig skal produseres der det er billigst. Bauxitt hugges ut i Afrika, fraktes til Sunndalsøra og elektrolyseres til aluminium, som så fraktes til et eller annet sted for å bli til Colabokser som så fraktes f.eks. til Norge for å fylles med cola. Gjør man det slik forresten? Det må jo være helt vannvittig å frakte tomme colabokser. Det er jo bare luft. Nei, de fraktes nok som tynn aluminium på rull, som ordnes til bokser når det kommer frem. Man må jo dessuten lukke boksen etter at den er fylt med brus, så den kan jo ikke fraktes hel til brusfabrikken uansett.

Men, alt dette bringer meg til noe jeg har fundert litt på. Grunnen til at jeg bestilte optikk fra USA var at jeg sparte en ganske betydelig sum på det, og det jeg lurer på er hvorfor er det slik? Jeg må jo betale moms når jeg tar varene inn til Norge, og den har jeg regnet med og jeg sparer fortsatt ganske mye. USA-prisen, frakt og moms medregnet, utgjør faktisk under 70% av prisen i Norge. Hvorfor i alle dager er det slik? Jeg har sjekket litt rundt, og finner at prisene i Sverige og England også ligner på de norske. Mystisk. Nuvel

Da skal jeg straks gjøre som jeg pleier å gjøre på fredager, nemlig lage pizza og ta en bayer. (Kanskje jeg burde begynne å se Norge Rundt også. Det pleide alltid Fred å gjøre. "I dag er det fredag og Norge Rundt vet du Tor", sa han alltid på fredager. Men så sluttet han å se på det fordi det var så mange utlendinger der. Utlendinger på Norge Rundt? Nei, nå står ikke verden til påske.) Men før jeg går og lager pizza er det to ting jeg tenkte jeg skulle gjøre. For det første vil jeg oppfordre til flittigere bruk av comments-dingsen. Både fordi da blir det mer å lese hver dag, og fordi da får jeg tilfredsstilt mitt enorme behov for oppmerksomhet. Dette er nemlig akkurat den typen oppmerksomhet jeg liker. Stikk i strid med den typen oppmerksomhet man får når man holder "Innføring-i-foto-kurs" for 30 personer. Den typen kan jeg ikke fordra.

Det andre jeg tenkte jeg skulle gjøre var at jeg skulle spørre om det er mange som pleier å benytte seg av linkene i artiklene. For det er jo litt ekstra arbeid å skrive linker, så da er det jo gøy om noen faktisk sjekker dem ut. Men da har jeg sagt det jeg ville si, og hvis jeg hiver meg rundt og lager pizza nå blir den sikkert ferdig til pausen i Simpsons klokka 8. Da blir det fryktelig spennende, de sa i sted hva som skulle skje, og det hørtes spennende ut, men jeg husker det ikke.

-Tor Nordam

Comments

Are,  21.01.05 01:46

Hm, ja, her er altså en kommentar, fra det fjerne Australien. UPS - har du erfaringer som tilsier at de er bedre enn FedEx? De reklamerer i alle fall mer for seg selv. Og har UPS alltid sånne svarte biler? Svarte kassevogner? Det er nemlig slike de leverer godsakene med til Forskningsparken ved institutt for informatikk i Oslo.

Da jeg fikk boka "Alt du vil vite om samfunnsøkonomi - men aldri har våget spørre om" til jul, skal jeg presentere en meget kondensert gjengivelse av konklusjonen til det første kapittelet, som heter "Hvorfor er det så dyrt i Norge?", eller som noen antakelig ville sagt: "Åffer æææær det så dyyrt i Nårge?!"

Dette følger i et opplegg jeg skal produsere nå, hvor jeg også vil inkludere værnyheter fra Australia.

Tor,  21.01.05 10:45

Jeg har overhodet ingen erfaring med FedEx, men veldig positive med UPS. I dette tilfettet brukte de jo en dag mindre enn minste estimat, og det må jo være bra.

Ellers kunne jeg nok godt tenke meg å lese denne sammfunnsøkonomiboken. Kanskje jeg kan låne den til sommeren, ja?
Category
Today's exploits
Tags
optikk
UPS
hvorfor er det så dyrt i Norge?
Views
4932
Google hits
2
Last google search
æææær det mulig
Last edited by
Tor, 24.07.10 17:36