Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Liveblogg nyttårsaften 2015

GODT NYTT ÅR!

02.30 Camilla vant (mwahahah) og Tor er bitter fordi hans poengsum knapt kom opp i 2 siffer.

Vi har dessverre ingen pepperkakehus å knuse i år, men vi erklærer kvelden en stor suksess. Men nå går vi og legger oss! God natt.

01.45: Karoline varsler veldig, veldig, veldig, så innmari dårlig stemning rundt bordet. Man antar det har noe å gjøre med valget av kort.

Det hører med til historien at Karoline må REISE SEG hver gang hun skal trekke kort/sette tog.

Hun erklærer på at ingen må kaste seg på neon sverd for hennes skyld.
Marie legger umiddelbart tog i sentral-Europa.

Vi ler.

01.00: Silje har forlatt oss. Vi er triste og leie, selvsagt. Men trøster oss med brettspill og cocktails. Marie påpeker at det er et strategispill og lurer på om en del av strategien er det å skjenke nye deltagere. Hun får ingen svar.

00.50: Fyrverkeri er FORTSATT noe herk. Himmel og hav. Har ikke folk noe bedre å ta seg til.

Vi forbereder samtidig kveldens tredje brettspill: Ticket to Ride, mens Silje har begynt å mumle noe om å dra hjem. Av hensyn til sjåføren.

00.20: Vi har sendt Karoline og Marie for å lage mer white ladies. 1 del sitronsaft, 1 del gin og 1 del cointreau. Burde gå greit. Håper de ikke mister tellingen.


00.15: Silje løper bort fra smellene som en skvetten gaselle (delvis fordi Karoline i tillegg ropte "bø!" opptil flere ganger). Tor fikser det med champagne. Karoline ler seg ihjel.

Fyrverkeri, forøvrig, er noe herk.

Vi får ikke sett på det fantastiske nordlyset fordi fyrverkeri er noe herk.

00.10: Fyrverkeri er noe herk.

23.56: Fyrverkeri er noe herk.

23.55: Vi tar årets nyttårsforsetter før klokken 12 i år.

Marie skal ha ny jobb i løpet av neste år. Og så skal hun oppjustere antall treningsøkter i uken fra null (altså en uendelig økning). Hun skal jogge seks ganger i løpet av 2016. Hun skal også lese ti av de bøkene Camilla leste i fjor. Som om ikke det var nok skal hun ta opp telefonen og av og til ringe venner og bekjente. Og ta mer mengdetrening på det å snakke offentlig (innlegg og taler og denslags).

Karoline skal bli en jogger, hun også (altså jogge slik at det ikke gjør noe å jogge, slik at man ikke ser på joggeskoene og tenker blæææææ"$%="/%&$%). Og så skal hun prøve å gjøre ferdig juridikum og få en jobb.

Silje skal i løpet av året komme opp i minst tre treninger i uka. Hun skal også lære å puste naturlig med magen, slik at hun blir mindre stresset. Og senke skuldrene. Hun skal også trene på mestringsstrategier for den sosiale angsten, slik at hun kan klare å redusere den. Hun skal også vurdere å melde seg som frivillig til Røde Kors (men det er mer en tanke enn et direkte forsett). Hun skal også bli flinkere til å konversere med slekt.

Camilla skal blogge en gang i måneden. Hun skal også bli bedre på å si nei til ting hun ikke har tid til å gjøre. Og så skal hun bli ferdig med minst to artikler og melde seg på minst én konferanse. Og invitere folk på middag igjen.

Tor skal ytterligere nedjustere ambisjonene sine: Han skal trene aikido ti ganger neste år. Han skal spille på sitt behov for å bruke penger på sportsutstyr -- han skal kjøpe en slik blå hakama som farger av på alle man trener med. Han skal også lese Hobbiten på tysk. Og han synes også det å ringe familie og venner var en god idé. Kanskje til og med ta initiativ til å treffe de to søskenbarna sine som bor i Trøndelag. Og bli flinkere til å ta ordet i forsamlinger. OG han skal lære å crawle.

Mamma skal holde frem som hun stevner.

23.25: Vi er skjønt enige om at spillet så langt kan oppsummeres som "USA, altså".

23.15: Etter en serie Macht-spørsmål om Breton Woods kan vi konkludere med at den førte til en hel rekke uheldige ting, blant annet (i forbindelse med sammenbruddet til avtalen) den uheldige amerikanske støtten til Saudi-Arabia, som vi fortsatt sliter med.

23.00: Camilla og Silje diskuterer hvem som var president i 1971, i 15 minutter. Og kommer frem til riktig svar til slutt. Tradisjonen tro.

22.40: Vi har nå gått over til å spille Macht, et av de bedre kunnskapsspillene, der man ikke bare får spennende spørmål, men også masse kontekst i svarene. Og fasiten er sjelden feil. Karoline, Camilla og Silje svarte på strak arm om Aristoteles' meninger om vacuum og Munchs skrik, men falt flatt omkring Kristoffer Schau. Tor og Marie får lette spørsmål om Dickens og Knutsen og Ludvigsen.

22.10: Var Forsvaret ansvarlig for at en flyvinge kuttet en strømledning som falt ned i et fiskeoppdrettsanlegg og drepte all fisken? Marie mener ting, vi andre sitter i stillhet og tenker på de stakkars fiskene.

Det var også noe som het Agurkpinnedommen, Gesimsdommen og Hagleværkjennelsen. Man skal ikke tro at Høyesterett ikke tar for seg detaljene i hverdagslivet.

22.00: We have white ladies! Spørsmålet er nå hva vi skal spille. Karoline foreslår Prejudikat, et spill hvor det forventes at man kjenner til Høyesterettsdommer. Marie, som eneste andre jurist, stemmer for erstatningsrett.

Karoline tar frem erstatningsrett, strafferett og pacta sunt servanda (avtalerett).

21.45: En anonym person i selskapet (26,5 år) klarte i løpet av oppussing av biblioteket (bilder følger nok) å stikke en kniv i en stikkontakt. Vi er alle enige om at det var en skikkelig dårlig idé.

I mellomtiden har naboene gått helt av skaftet mht fyrverkeri. *sukk*
(Tor mener de kun har gått 40% av skaftet.)
Vi er veldig enige om at Trondheim har tatt en riktig avgjørelse når de har forbudt privat fyrverkeri i sentrumsområdet.

21.30: Vi er i gang! Og i år (i motsetning til i fjor) er Silje her også! Vi har Twist, juleøl, vin og diverse cocktailingredienser, fyr i ovnen (det var ikke vår beste idé noensinne, da ingen hørte på Camilla for 20 år siden, og global oppvarming derfor er godt igang), og alt vi mangler er Karolines venninne Marie.

Vi er skjønt enige om at det var dårlig planlegging å satse på å jobbe i oljebransjen (kun moderate mengder skadefryd).
Are, Tor likes this

Comments

Are,  01.01.16 09:15

Dere spilte Macht! Jeg er misunnelig. Godt nytt år!
Camilla,  01.01.16 09:55

Og det kan du BARE være. Få barn og droppe nyttårsaften, du liksom.
Category
Live Blog
Tags
nyttårsaften
liveblogg
Views
6305
Last edited by
Camilla, 01.01.16 02:32