Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Musikal og avkappet finger

Det begynner å bli en stund siden jeg har sjekket inn nå, men det har en naturlig forklaring. Jeg har studert ganske bra om dagene, og så om kvelden har jeg pakket og fikset og slike ting, pluss at vi var på musikal på torsdag, og vi var ute med par venner av Camilla på fredag.

Musikalen var ganske bra. Det var Man of La Mancha, som handler om Don Miguel de Cervantes som forteller deler av historien om Don Quijote. Første halvdel var veldig bra, men da pausen begynte hadde han ikke gått gjennom mer enn kanskje 10% av handlingen i boken, og jeg var litt forvirret. Så skjedde det noen rare ting, og det var veldig sentimentalt, fordi Don Quijote ga opp drømmen sin, og en stund så det ut til at han skulle dø av mangelen på drøm, men så gikk han tilbake i drømmen, og fikk ny energi i omtrent et halvt minutt, før han brått døde av hjertefeil. Veldig dramatisk.

Vi fikk sendt kassene forresten. Fire kasser, á 30 kilo. I utgangspunktet trodde jeg at vi kom til å være godt under 30 kilo i alle kassene, så jeg hadde tenkt å ta det på feelingen, men etterhvert ble jeg overbevist om at vi begynte å nærme oss, så jeg kjøpte en vekt. En badevekt til £2.98p, med et stort klistremerke med påskriften «Worth it!». Vi la oss ganske tett oppunder 30 kilo i hver kasse, og da frakteselskapet veide dem var de under alle sammen (rundt 28 kilo) så vekten var helt klart verdt det.

Det store problemet med kassene var egentlig, som jeg nevnte før, at de var så digre. Man må jo fylle kassen, så ting ikke skal bli ristet rundt for mye, men hva skal man egentlig etterfylle med når man har en kasse som bare er 25% full etter at man har lagt i 30 kilo bøker? Den ene kassen fylte vi delvis med en mindre pappkasse uten noe i, og det var ganske vittig, fordi vi måtte skrive en ganske detaljert innholdsfortegnelse, og da skrev vi opp «1 large box of air».

Akkurat nå sitter jeg på Gardermoen. Vi kom hit klokken fem, sånn omtrent, og vi flyr videre klokken elleve. For øyeblikket sitter vi på utgangen vår, men det er lenge igjen til flyet vårt går, så jeg sitter og ser på andre folk som boarder. Jeg har nettopp merket meg at hele denne billettløs-idéen har dabbet litt av. Nå er det nemlig bare personer uten innsjekket bagasje som kan trekke kort og gå på flyet uten å snakke med noen.

Tanken er naturligvis at man skal være sikker på at alle som har sjekket inn bagasje er ombord på flyet. Hvis ikke kunne man bare sjekke inn en bombe, og så sprenge hele sulamitten. Om det var mulig å reiste billettløst med bagasje kunne du jo bare sjekke inn en bombe, og så lure noen andre til å reise med ditt kort som billett. Det høres litt søkt ut, og dessuten er det antagelig mange som ønsker å sprenge fly som slett ikke ser det som et minus at de sprenger seg selv også, men når det gjelder flysikkerhet er ingen idé for virkelighetsfjern.

Formodentlig er det på grunn av dette SAS ønsker å bruke fingeravtrykk som ID når man går ombord på flyet. Fingeravtrykk er jo en hendig identifikasjonsform, med den fordelen at en maskin kan si med sikkerhet at det er du som går ombord på flyet, eller i det minste noen som er i besittelse av en av fingrene dine. Og antagelig er det betydelige problemer forbundet med å sjekke inn en bombe, for deretter å lure noen til å reise med din avkappede finger som billett. Jeg ville i alle fall vært skeptisk.

-Tor Nordam
Category
Technology
Tags
flytting
fingeravtrykkidentifisering
Views
3953
Google hits
1
Last google search
avkappet finger